Wat is Chinese geneeskunde

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is een compleet geneeskundig systeem wat al 2000 jaar diagnoses stelt. Het is een holistische geneeswijze die ervan uit gaat dat je niet de ziekte, maar de zieke persoon moet behandelen en dat niemand in een hokje geplaatst kan worden. De TCG kan ziektes genezen, klachten verbeteren en werkt ook preventief. Het grote verschil met de westerse geneeskunde is dat de TCG uitgaat van het bestaan van meridianen en acupunctuurpunten in het lichaam. Deze meridianen (of energiebanen) staan  in verbinding met de organen en weefsels van ons lichaam. In een gezond lichaam is deze energie in balans. Als deze balans verstoord is, kunnen er klachten ontstaan. Elk orgaan heeft zijn specifieke kwaliteiten die weer gekoppeld kunnen worden aan de klachten die de client heeft.

Voor een diagnose zal ik een aantal vragen aan u stellen. Doormiddel van de vragen en een aantal lichaamstesten, weet ik welke organen er uitbalans zijn. Hierna kan ik een keus maken welke behandeling het best bij deze klachten passen.

Moxa Deurne
Chinese geneeswijze Deurne

Moxa
Moxa is van oudsher een onderdeel van de Chinese geneeskunde. Moxa is het branden van een gedroogd kruid dat in de vorm van een staafje is gerold. Dit brandende staafje wordt vlak boven de slappe, koude, futloze of gezwollen plekken van het lichaam gehouden. Hierbij wordt het weefsel door de warmte en de stimulerende werking van de kruiden behandeld

Contact

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek zodat we samen kunnen kijken of dat ik iets voor u kan betekenen.

Neem contact op